Ajánld ismerőseidnek!
Nem sok munkával, egyszerű alapanyagokból készíthető, mégis ünnepi. 🌸
Tészta:
40 dkg liszt
1tk szódabikarbóna
25 dkg margarin
1 nagyobb egész tojás
10 dkg porcukor
1 ek tejföl
2 ek kakaópor
Krém:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
60 dkg tejföl
20 dkg porcukor
A krémmel érdemes kezdeni, hogy teljesen ki tudjon hűlni.
A tejben a cukrokkal megfőzöm a pudingot.
Teljesen kihűtöm, közben gyakran keverem. A tejfölt kis adagokban adom a kihűlt pudinghoz, jól beledolgozom.
A tésztához a liszttel elmorzsolom a margarint, majd elkeverem benne a szódabikarbónát, kakaóport. Végül a tejfölt, tojást hozzáadva, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok és megfelezem. Tepsi méretű, enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtom a tésztát. Így, papírral együtt emelem át a tepsibe. Egyenletes rákenem a krémet, majd a másik, sütőpapíron kinyújtott lappal befedem, sütőpapírt lehúzom.( Így könnyen ráhelyezhető a tészta a süti tetejére, anélkül,hogy elszakadna.)
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után hűtőben pihentetem legalább egy éjszakát.
Tálaláskor porcukorral meghintem.
Tipp:
Én 30 x 30 cm-es tepsiben készítettem, de a 22 x 32 cm - es tepsiben kicsit magasabb lenne. Azért így is,, csinos".