Ajánld ismerőseidnek!
Figyelmetekbe ajánlok egy nagyon egyszerű és finom szilva eltevési módot télire nyersen, főzés nélkül- süteményekhez, muffin, gombóc, gőzön gombóc, leveles tésztához, édes pizzához, húsok mellé vagy csak úgy egyszerűen fogyasztani. Hosszú évek óta csak így rakom el télére a szilvát!
Elkészítése egyszerű, gyors és a végeredmény nagyon finoooom!!!! És olyan illatos-zamatos!
5 kg szilvához szükséges:
1 és ½ kg cukor,
1 kk. szalicil
fahéj
szegfűszeg
1 e.k. rum vagy konyak, de anélkül is jó.
A hasító szilvát megmossuk, de csak annyira, hogy a por letisztuljon és az ezüstös bevonat rajta maradjon. Kimagozzuk és egy nagyobb edényben a fűszerekkel és a cukorral, szalicillal összevegyítjük.
Egy napot áll, azalatt levet enged, időnként felkeverjük, hogy a cukor feloldódjon a képződött lében. Néha megkóstoljuk, de mindig tiszta kanalat használjunk hozzá!
Elárulom, hogy gyakran kóstolgatom :D Ebben a cukros lében fél literes üvegekbe rakva lezárjuk, a tetejére öntjük a rumot, ha van. Én nem szoktam tenni.
Nagyon finom, friss, ropogós, fahéjas, vitamindús szilvánk lesz!