2019. szeptember 6., péntek

Gyors fahéjas szilvatorta – Amatőr szakácsoknak is ajánlott recept!


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
8 adaghoz:

150 g + 2 evőkanál cukor
115 g puha vaj
125 g liszt
1 teáskanál sütőpor
Csipet só
2 tojás
500 g kimagozott aszalt szilva
1 teáskanál fahéj





Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Keverj ki kézimixerrel 150 g cukrot és a vajat, amíg puha nem lesz. Szitálva add hozzá a lisztet, a sütőport, és a sót. Aztán először a tojásokat, majd a fenti lisztkeveréket keverd hozzá a tésztához, míg teljesen sima nem lesz.
A tésztát oszlasd el egy kb. 26 cm-es enyhén kiolajozott tortaformába. A tészta tetejére a vágott oldalukkal felfelé szorosan nyomkodd be a szilvákat.
Keverd össze a maradék cukrot a fahéjjal, és szórd meg vele a szilvákat. Előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, míg a fogpiszkáló tisztán nem  jön ki a tésztából.
Nehézség: Egyszerű Elkészítési idő: 55 perc (Összeállítás: 15 perc, Főzési idő: 40 perc) 8 adag  

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is