2019. szeptember 6., péntek

Olga almás


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók egy 22x32 cm-es tepsihez:

4 db tojás
20 dkg porcukor
13 dkg rétesliszt
8 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
75 ml napraforgó olaj
75 ml víz
2 ek cukrozatlan kakaópor
6 db közepes nagyságú alma
1 fél citromból nyert citromlé
2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj

A vaníliás krémhez:

4 dl tej
5 ek cukor (kristály)
11 dkg liszt
2 vaníliás cukor
20 dkg vaj

A csokoládémázhoz:

150 g csokoládé
2 evőkanál olaj

pár kocka fehér csokoládé



Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kk fahéjat, elkeverjük.
Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket.
Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk , hogy szép foltos legyen a piskóta.
Előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük, végezzünk tűpróbát.(180 fok)
A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg.

Rásimítjuk a krémet.
Az étolajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre.
A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal, majd tetszés szerint díszítjük


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is