Hozzávalók a tésztához 2×
2 db tojás
7,5 dkg finomliszt
1,5 ek kakaópor
1 tk sütőpor1 ek étolaj
6 ek kristálycukor
1 ek víz
pici só
A krémhez:
3 csg tejszínes pudingpor
6,5 dl tej
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek étolaj
A díszítéshez:
1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A piskóta készítése:
kettő 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A két darab tojást a cukorral 5-6 percig krémesre keverjük.
Hozzá adjuk az olajt,a vizet,tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral,kakaóval összekeverjük és apránként hozzá keverjük a a fent kikevert masszához.
Tepsibe simítjuk.
15 perc alatt megsütjük.
Ezután a másik tésztalapot is ugyanígy.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejföllel,vajjal szép krémesre kiverjük.
Hozzá keverjük a kókuszreszeléket is.
A két lap közé töltjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
Simára keverjük,majd a süteményt bevonjuk vele.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Szeleteljük forró vízbe mártott késsel,a vizet letörölve róla.
A szeletek közepére kókuszreszeléket szórunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is