Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
20 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
2 dl tejföl
1 egész tojás
csipet só
kevés víz
Kenéshez :
10 dkg liszt
10 dkg olvasztott zsír
Almás töltelékhez:
50 dkg párolt,fűszeres alma
A túróshoz:
30 dkg túró
Cukor ízlés szerint
1 vaníliás cukor
1 ek tejföl
A meggyeshez:
40 dkg házi cukrozott meggy
Elkészítés:
A két féle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevéske
vízzel.
Vékonyra kinyújtjuk.
A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára.
Felcsavarjuk, mint a kalácsot és 1 órát pihentetjük.
Hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Zsemlemorzsával meghintjük a kinyújtott lapokat.
Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.
Felcsavarjuk , étolajjal lekenjük a tetejét és 190 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
A két féle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevéske
vízzel.
Vékonyra kinyújtjuk.
A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára.
Felcsavarjuk, mint a kalácsot és 1 órát pihentetjük.
Hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
Zsemlemorzsával meghintjük a kinyújtott lapokat.
Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.
Felcsavarjuk , étolajjal lekenjük a tetejét és 190 fokra előmelegített sütőben kisütjük.