2019. október 19., szombat

Pihe-puha mézeskalács szelet



Ajánld ismerőseidnek!





  34×38 cm-es gáztepsihez
Hozzávalók
A tésztához
600 g finomliszt
250 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 kk szódabikarbóna
4 ek cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
7,5 dl tej
6 ek házi baracklekvár
3 db tojás
3 dl napraforgó olaj
A tetejére
30 dkg házi baracklekvár
25 dkg étcsokoládé
2 ek étolaj

Díszítésnek:
3 tk dekor szóró cukor




Elkészítés:
A cukrokat a tojásokkal habosra kevertem kézi mixerrel.
A száraz alapanyagokat összekevertem.
Hozzá adtam az étolajat,tejet és apránként hozzá dolgoztam a szárazanyagok keverékét.
Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibéleltem.34×38 cm
A tészta masszát bele öntöttem,elsimítottam.
190 fokon alsó-felső sütésen 35 perc alatt megsütöttem.
Egy munkalapra kiborítottam,sütőpapírt lehúztam róla.
Még a forró tésztát lekvárral lekentem.
Hagytam kihűlni.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam,simára kevertem.
Leöntöttem a tésztát vele.
Dekor cukorral megszórtam.
A csokoládé dermedése után hosszúkás szeletekre vágtam.
Nagyon ízlett a családomnak.
Egyszerű,nagyon finom puha sütemény. 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is