Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg. liszt,
25 dkg. vaj,
15 dkg cukor,
2 tojássárga,
egy ev. kanál tejfel,
1 cs sütőpor,
Töltelék:
1 kg túró,
3+1 tojás,
15 dkg. cukor
1 ev. k tejfel,
2 dl tej,
1 ev k keményítő
, 2 ev búzadara,
citromhéj, vanília, só.
Elkészítés:
Túrótöltelék:
vaníliapudingot készítünk:3 tojássárgát 10 dkg porcukrot, 1 ev.kanál étk. keményítőt kikeverünk fehéredésig. Hozzáadjuk a 2 dl. tejet, keverve főzzük besűrűsödésig, majd kihűtjük.
A túróba tesszük a tejfelt, búzadarát és a pudinggal géppel kikeverjük.
Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, elfelezzük Tepsibe rakjuk az egyik kinyújtottat.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük 5 dkg. cukorral.
Hozzákeverjük a pudingos túróhoz és rásimítjuk a tepsibe lévő tésztára. A másik kinyújtott tésztát ráhelyezzük. Tetejét megkenjük egy egész felvert tojással és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 190 °C-on 35 percig sütjük.
Kihűlés után kockára vágjuk, porcukrozhatjuk.. –