2019. november 22., péntek

Kakaós kelt kuglóf



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók, 22 cm-es kuglófformához
600 g liszt
120 ml tejszín
100-120 ml víz
2 tojás
80 g olvasztott vaj
30 g friss élesztő
80g cukor
20 g vaníliás cukor
15 g kakaópor
2 evőkanál víz
vaj és liszt a forma előkészítéséhez





Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztő tálba tettem és egy órán át kelesztettem.
Közben előkészítettem a formát, vékonyan kivajaztam, liszteztem.

A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtottam. Egymásra tettem a két lapot és feltekertem, mit a bejglit. 10 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam és ismét felcsavartam. Beletettem a formába és egy órán át kelesztettem. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 50 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával le kell takarni.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is