2023. december 23., szombat

Karácsonyi isler

Ajánld ismerőseidnek!




 
 Print Friendly and PDF
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
45 dkg finomliszt
15 dkg darált dió
1 késhegynyi szódabikarbóna
200 g vaj
100 g zsír
150 g porcukor
1 csipet só
1 tk fahéj
fél fiola rumaroma
A töltéshez, mázhoz:
valamilyen savanykásabb lekvár (málna, ribizli előnyben, sárgabarack, meggy, bármi)
kb. 300 g olvasztott étcsokoládé
3 ek étolaj







ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet a fűszerekkel, szódabikarbónával és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, rumaromát és összegyúrom. Lefóliázva egy órát pihentetem.

Lisztezett felületen óvatosan fél 3 mm-re vastagra nyújtom, kiszurkálom, papírral bélelt tepsire teszem a korongokat. 180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm.
A tészta korongokat házi baracklekvárral összeragasztottam.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam, simára kevertem. 1 órát hagytam pihenni, majd olvasztott csokoládéba mártottam. Ünnephez illően díszítettem. Elkészültek Karácsonyra, nagyon finom omlós. Készítsétek el Ti is!


Forrás
Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje