2019. december 18., szerda

Rigó Jancsi sütemény



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez
A kakaós piskótához:
2 ×
2 db tojás
2 púpozott ek porcukor
2 ek liszt
1 ek kakaópor
1 tk étolaj
1 kk sütőpor

A krémhez:
500 ml habtejszín
3 dkg kakaópor
10 dkg olvasztott csokoládé
A lapok kenéséhez:
6 ek baracklekvár

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
A díszítéshez:
A krémből 4 ek
meggy szemek





Elkészítés:
A két lap készítése:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem,hozzá adtam az étolajat és a sütőporral,kakaóval elkevert lisztet.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem,az egyik piskóta tésztát bele öntöttem.
A sütőt 180 fokra felmelegítettem és 15 perc alatt kisütöttem.
A másik lapot ugyanígy.
A papírt lehúztam róla,lekentem baracklekvárral mindkét lapot.
A krém készítése:
A tejszínt kemény habbá vertem.
A kakaóporral,a nem meleg olvasztott csokival habosra kevertem. Ezt a sütés előtt készítettem el,majd a hűtőben várakozott a felhasználásig.
Egy tálcára tettem a lekvárral megkent lapot.
Ráhalmoztam a krémet,jó masszív krém,nem kell hozzá zselatin.
Elsimítottam rajta.
A másik lappal befedtem.
A csokoládét mikróban felolvasztottam,étolajjal simára kevertem és a felső lekváros lapra csurgattam,szép egyenletesen elsimítottam.
Párszor az asztal széléhez ütöttem,hogy szépen terüljön el a csokoládémáz.
A félre tett krémből bóbitákat nyomtam és meggy szemet tettem a közepébe.
Hűtőbe tesszük legalább 4 órára és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is