2019. december 9., hétfő

Tepertős pogácsa



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:50 dkg liszt,15 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő,csipet cukor,1 egész tojás,kis pohár tejföl,1 kk só,30 -35 dkg darált tepertő.

Élesztőt a tejföl felében kis cukorral felfuttatjuk(langyosban)

A lisztben elmorzsoljuk a margarint,hozzá adjuk a tojást,a sót,az élesztős tejfölt. Annyi tejföllel gyúrjuk össze,hogy kellemes tésztát kapjunk,ami nem túl kemény.

A tepertőt megborsozzuk,sózzuk(én delikátot tettem só helyett) kikeverjük,hogy kenhető legyen.





Aztán elnyújtjuk a tésztát,rákenjük a tepertő krémet, és hajtogatjuk. 3 x,közben 30 percet pihen. Az utolsó hajtás után kinyújtjuk,bevagdossuk,kiszaggatjuk .
Tepsire rakjuk,,tojással lekenjük. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Mikor bemelegedett,betesszük,és 20 percig sütjük,bár sütő függő.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is