Túrós kifli
Tészta :
50 dkg finomliszt
0,5 kk só
4 ek cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
5 dkg olvasztott margarin
Töltelék :
50 dkg túró
4 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 egész tojás
1 marék mazsola
0,5 citrom reszelt héja
Kenéshez :
1 tojás sárgája
Az élesztőt 1 ek cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom.
A leszitált lisztet elkeverem a sóval és a maradék cukorral. Hozzáadom a tojást, felfuttatott élesztőt. Gyúrni kezdem a tésztát, közben kis adagokban adom hozzá a margarint. Dagasztás után duplájára kelesztem. Közben elkészítem a hozzávalókból a tölteléket. A habbá vert fehérjét a végén forgatom bele.
A megkelt tésztát 10 db-ra vágom. Kis gombócokat formázok, amiket ovális formára nyújtok.
A kinyújtott tészták közepébe helyezek
Kb 1,5 ek túrót, majd ráhajtom kb. a közepéig a tésztát és jól lenyomkodom. A szabadon maradt részt derelyevágóval hosszanti irányban bemetszem. Végül felcsavarom és kifli formára hajtom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a kifliket. A sütőt 180 fokra előmelegítem, addig hagyom a kifliket kelni.
Mielőtt a sütőbe helyezem, lekenem a tojás sárgájának és az 1 ek tejnek a keverékével.
Légkeveréssel, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is