2019. december 9., hétfő

Kati szelet



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztához

60 dkg finomliszt
20 dkg vaj/ margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
1 dl tej (vagy 2 ek tejföl)

A krémhez
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl rum
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 ek sárgabaracklekvár

A tetejére
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 20 perc.
Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd torta spaklival elegyengetjük a tetejét.
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
Vizes késsel szépen szeletelhető.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40X40 cm –






Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is