hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 tk só
2,5 dkg friss élesztő
3-3,5 dl langyos víz
1 csipet cukor
A sütéshez:
5 dl étolaj
elkészítés:
A szétmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk.
Kelesztő tálba tesszük ,majd duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
6 cipót formázunk.
Picit hagyjuk kelni.
Az étolajat felforrósítjuk egy serpenyőben.
Olajba mártott kézzel a lángos tésztánkat szét huzigáljuk.
a meleg étolajba engedjük.
Fedőt rátesszük,fordítás után fedő nélkül sütjük készre.
Papír törlőre szedjük.
A többi lángosnál s így járunk el.
4 hatalmas nagy és 2 db normál méret sült ki az adagból.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is .Ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is