Hozzávalók:
1,5 liter tej
6 db tojás
8-10 ek cukor
2 csg vaníliás cukor
csipet só
2 ek liszt
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Egy lábasban felteszünk forrni 1,5 liter vizet.
A vízbe 2 ek cukrot teszünk.
A tojásfehérjét egy evőkanállal bele szaggatjuk,megfordítjuk,majd kiszedjük.
A tojás sárgákat a cukrokkal egy kevesebb hideg tejben kikeverjük,majd a liszttel csomómentesre keverjük.
A tejet feltesszük forrni,a forró tejből veszünk ki és a tojássárgás krémhez keverjük,majd a tejhez öntve felfőzzük.
Egy hőálló tálban a habgaluskával elkeverjük. –
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is