Ajánld ismerőseidnek!
Tésztához :
45 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
1 csapott evőkanál vaníliás cukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
Túró töltelék :
1 kg túró áttörve
ízlés szerint cukrozzuk
1/2 db citrom leve
8 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez
Elkészítés :
A vajat a lisztel elmorzsoljuk utána a porcukrot, vaníliás cukrot is beledolgozzuk. A vaj hideg legyen. Szódabikarbónát, citrom és a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle, de ne melegedjen át. Tegyük hűtőbe minimum félórát.
A túrót a cukorral és citrommal kikeverjük. Sütőt előmelegítjük.
A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap formára és megszurkáljuk. Elősütjük kb 7 percet és utána kivesszük a sütőből.
Megkenjük a lekvárral majd elegyengetjük rajta a túrót. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rárakjuk. Tojásfehérjével lekenjük, ami megmaradt.
180 fokon kb 30 percig sütjük.Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is