2020. március 8., vasárnap

Diós,omlós házi kifli



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
20 dkg vaj
5 dkg sertészsír
1 db tojás
1,5 dkg friss élesztő
1 ek tejföl
50 ml tej

A tetejére:
1 db kisebb tojás
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
6 dkg cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
tej ízlés szerint





Elkészítés:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel ,porcukorral elmorzsoljuk a vajat,zsírt.
Hozzá aduk a tojást,a tejfölt és a megkelt élesztőt.
Szépen kidolgozzuk a tésztánkat.
Kelesztő tálba tesszük fél órára.
Ez idő alatt szépen megkel.
A megkelt tésztát 3 részre vágjuk.
Cipóvá gömbölyítjük.
2 mm-re kinyújtjuk.
8 cikkre vágjuk.
A töltelék hozzávalóit annyi tejjel összekeverjük,hogy ne legyen folyós.
A cikkek felső,szélesebb felére teszünk 1 tk tölteléket és felsodorjuk.
Mind a három cipónál így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Felvert tojással lekenjük.
Még 20 percet kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. –




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is