Recept
Tészta:
10 dkg margarin/vaj
5 dkg porcukor
1 egész tojás
18 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
0,5 kg túró
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás pudingpor (nem kell megfőzni)
fél citrom leve
0,5 liter tej
Hab:
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok, amit 30 percre hűtőbe helyezek.
Ezalatt elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm, elkeverem benne a tojások sárgáját, cukrot, pudingport, majd a tejjel simára keverem.
A tésztát vajazott, lisztezett, 38x22 cm-es tepsibe helyezem és egyenletesen belenyomkodom.
A tölteléket ráöntöm a tésztára és előmelegített sütőben, 180 fokon
20 percig sütöm , majd 150-160 fokon további 25 percig .
Ekkor a 4 fehérjéből és 10 dkg porcukorból vert kemény habot rásímítom, majd további 10 percig sütöm.
Én légkeverésen sütöttem.
Amikor a süti kezd kihülni, megjelennek az aranyló cseppecskék a tetején. Teljes kihülés után (1-2óra), hűtőben tároljuk.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is