Ajánld ismerőseidnek!
~Hozzávalók:
5 tojás
50 g mák
25 g rizsliszt
30 g 0,1-es natúr joghurt
fél csomag sütőpor
csipet só
eritrit ízlés szerint
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A sárgáját keverjük habosra az eritrittel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
Óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre a piskótát.
Krém🍨
700 ml növényi/sima tej
4 tojás
100 g kukorica keményítő
1 evőkanál vaníliás eritrit @brainmarket_hu
eritrit ízlés szerint
A tojásokat az eritrittel és a vaníliás eritrittel keverjük el, adjuk hozzá a kukorica keményítőt és csomómentesre keverjük, majd öntsük fel tejjel.
Közepes lángon főzzünk sűrű krémet belőle.
Mossunk meg és hámozzunk meg 5 darab almát, majd reszeljük le nagylyukú sajtreszelőn.
A vaníliás krém körülbelül negyedét keverjük össze a kinyomkodott almával.
Öntsük az almás pudingos keveréket a kihűlt mákos piskótára, majd simítsuk rá a vaníliás krémet is.
Amikor minden teljesen kihűlt verjünk kemény habbá 200 ml cukormentes habtejszínt 1 csomag habfixálóval és simítsuk a vaníliás rétegre.
Díszítésképp szórjuk meg a tetejét darált mákkal.