Ajánld ismerőseidnek!
2023. július 4., kedd
Házi mákpudingos meggyes szelet Különleges, mégis egyszerűen elkészíthető alakbarát finomság.
A hozzávalók könnyen beszerezhetők!😊
Glutén- és cukormentes!!!
RECEPT🧾 (30x15)
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
50 g GM zabpehelyliszt
4 db tojás
100 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. ( én egy nagyobb tepsit használtam és mikor kihűlt elfeleztem😊)
Házi mákpuding🥛
600 ml növényi/sima tej
70 g kukorica keményítő
40 g vaníliás fehérjepor
1 csomag zeró vaníliás cukor
25 g darált mák
eritrit ízlés szerint (én nem raktam már hozzá pluszba, elég édes lett számomra a fehérjeporral)
A kukorica keményítőt a fehérjeporral és a vaníliás cukorral keverjük el, kis tejjel csomómentesre keverjük, majd öntsük fel a maradék tejjel is.
Közepes lángon folyamatos kevergetés főzzünk sűrű krémet belőle.
Meggyes krém🍒
1 üveg cukormentes magozott meggybefőtt
60 g kukorica keményítő
fahéj, eritrit ízlés szerint
Közepes lángon az édesítővel és a fahéjjal főzzük a meggyet meg, majd egy botmixerrel pépesítsük kicsit (én direkt kicsit darabosabbra mixeltem).
Ezután apránként kézi habverővel keverjük hozzá a kukorica keményítőt csomómentesre, és főzzünk sűrű krémet belőle.
Amikor minden kész, állítsuk össze a sütinket: piskóta-mákpuding-piskóta-meggyes krém 🍒
Pihentessük pár órát a hűtőben és fogyaszthatjuk is!😋