Ajánld ismerőseidnek!
Magas fehérje- és alacsony kalória tartalmú desszert 😋
-Hozzávalók:
70 g GM zabliszt/darált zabpehely
10 db tojás
200 g 0,1-es natúr joghurt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint
~Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A sárgáját keverjük habosra az eritrittel, majd apránként adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük csomómentesre.
Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjét is.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb 15 perc alatt. (1 nagyobb tepsit használtam és amikor kisült a piskóta elfeleztem)
Túrós krém🍧
750 g zsírszegény krémtúró
150 g 0,1-es natúr joghurt
1 citrom kifacsart leve
1 csomag zselatin fix
eritrit ízlés szerint
A túrót a joghurttal, a citrom levével és az eritrittel botmixer segítségével krémesre kevertem.
Ezután hozzáadtam a zselatint, majd alaposan összedolgoztam.
Az egyik kihűlt piskótát tepsibe tettem, megkentem a túrós krémmel és a tetejére tettem a másik piskótát.
200 ml cukormentes habtejszínt felvertem 1 csomag habfixálóval, eritrittel édesítettem és a piskóta tetejére simítottam.
Tegyük hűtőbe pár órára és fogyaszthatjuk is.❄️😊