Ajánld ismerőseidnek!
~Hozzávalók (30x15 forma)
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt
5 db tojás
120 g 0,1-es natúr joghurt
2 ek holland kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. (Én 1 nagyobb tepsiben sütöttem és elfeleztem)
Meggyes joghurt réteg🍒🥛
300 g natúr joghurt
200 g meggy
eritrit ízlés szerint
1 csomag (15 g) étkezési zselatin
1 dl víz
A zselatint keverjük el langyos vízzel, majd közepes lángon melegítsük össze.
A joghurtot az eritrittel és a meggyel keverjük el, majd botmixerrel mixeljük, míg sima állagú nem lesz.
Ezután öntsük hozzá a zselatint, alaposan keverjük össze és tegyük félre.
Amikor minden kihűlt kenjük meg a piskótát a meggyes joghurttal, majd helyezzük rá a másik piskótát és kenjük meg egy vékony réteg meggyes joghurttal. Tegyünk a tetejére felezett meggy darabokat és tegyük hűtőbe.
Meggyes zselé🍒
kb 200 ml meggylé
1 csomag (15 g) étkezési zselatin
1 dl víz
A zselatint keverjük el langyos vízzel, majd közepes lángon melegítsük össze. Amikor kicsit hűlt öntsük hozzá a a meggyléhez és öntsük a süti tetejére, majd tegyünk vissza a hűtőbe míg teljesen meg nem szilárdul.