Ajánld ismerőseidnek!
Glutén- és cukormentes!
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt
6 db tojás
150 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. ( én egy nagyobb tepsit használtam és mikor kihűlt elfeleztem😊)
Epres krém🍓
1 kg szeletelt eper
1,5 dl víz
2 csomag (30 g) étkezési zselatin
eritrit ízlés szerint
A felszeletelt epret eritrittel megszórva tegyük fel főni folyamatos kevergetés mellett. Amikor megpuhultak az eprek, botmixerrel pürésítsük.
A zselatint engedjük fel langyos vízzel, keverjük csomómentesre, majd közepes lángon melegítsük össze.
Öntsük az eper püréhez, tegyük félre, míg meg nem hűl.
Túrós krém🍨
500 g zsírszegény krémtúró
150 g 0,1-es natúr joghurt
1 csomag zeró vaníliás cukor
ízlés szerint vanília aroma
50 g eritrit
1 csomag Express zselatin fix
A zselatin kivételével minden hozzávalót egy robotgép segítségével keverjünk krémesre, majd a végén keverjük hozzá a zselatin fixet is.
Amikor minden kész, állítsuk össze a sütit: piskóta-epres krém fele — tegyük hűtőbe míg meg nem szilárdul az epres krém — túrós krém - piskóta - epres krém másik fele— tegyük szintén hűtőbe míg meg nem szilárdul —— tegyünk vékonyra szeletelt epret a tetejére, majd 1 csomag zselatint 1 dl vízzel főzzünk fel, öntsük 1,5 dl vízhez (én egy kis ételszínezőt tettem bele), kevergessük össze és öntsük az eper szeletek tetejére.
Tegyük vissza a hűtőbe, míg az utolsó is réteg is megszilárdul és fogyaszthatjuk is!😊😋