Ajánld ismerőseidnek!
Glutén-és cukormentes!
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt/darált zabpehely
4 db tojás
100 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint (kb 60 g)
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Túrós krém:
750 g zsírszegény krémtúró
300 g natúr joghurt 0,1-es
1 adagolókanál fehérje (kihagyható)
eritrit ízlés szerint
2 csomag zselatin fix
Tegyük az összes hozzávalót a zselatin kivételével egy turmixgépbe és mixeljük össze, míg egynemű masszát nem kapunk. Ha ez kész, keverjük hozzá a zselatint is és öntsük rá az egészet a kihűlt piskótára és tegyük hűtőbe.
Erdei gyümölcsös rész:
500 g fagyasztott erdei gyümölcs
1,5 csomag étkezési zselatin (22 g)
1,5 dl viz
eritrit ízlés szerint
Tegyük a gyümölcsöket egy fazékba és közepes lángon kevergetés mellett főzzük, míg meg nem puhul. Édesítsük ízlés szerint, majd tegyük félre hűlni.
A zselatint keverjük össze 1,5 dl langyos vízzel, majd melegítsük össze. Adjuk hozzá a gyümölcshöz, majd hűtsük kicsit és öntsük rá a túrós réteg tetejére.
Tegyük vissza a hűtőbe, míg meg nem szilárdul.