Ajánld ismerőseidnek!
~Hozzávalók:
10 tojás
100 g mák
50 g rizsliszt
60 g 0,1-es natúr joghurt
fél csomag sütőpor
csipet só
eritrit ízlés szerint
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A sárgáját keverjük habosra az eritrittel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
Óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre a piskótát. (Én 3 részletben sütöttem ki)
Közben készítsük el a krémet🍨
700 ml növényi/sima tej
4 tojás
100 g kukorica keményítő
1 csomag zeró vaníliás cukor
eritrit ízlés szerint
+1 üveg fekete berkenye lekvár @brainmarket_hu
A tojásokat az eritrittel és a vaníliás cukorral keverjük el, adjuk hozzá a kukorica keményítőt és csomómentesre keverjük, majd öntsük fel tejjel.
Közepes lángon főzzünk sűrű krémet belőle.
Amikor mindennel kész vagyunk állítsuk össze a sütit: 1 piskóta lap-lekvár ízlés szerint-krém-piskóta-krém-piskóta- kis krém a tetejére🍰