2023. július 11., kedd

Kávéimádók sütije☕️


Ajánld ismerőseidnek!


 
Kávéimádóknak kötelező! 😉

~Hozzávalók:
Piskóta🥠
50 g GM zabpehelyliszt/darált zabpehely
4 db tojás
100 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint (kb 60 g)

~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórjuk meg holland kakaóporral, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.



Kávés krém ☕️
2 csomag Haas vaníliás pudingpor
500 ml növényi vagy sima tej
200 ml főzött kávé
eritrit ízlés szerint (kb 50 g)

A pudingport kis tejben csomómentesre keverjük el, adjuk hozzá az édesítőt, majd öntsük fel kávéval és a maradék tejjel.
Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főzzünk sűrű krémet belőle.

Tejszínes réteg🧁
400 ml cukorhabtejszín
2 csomag habfixáló
eritrit ízlés szerint
15 g érkezési zselatin
100 ml víz

A habtejszínt verjünk kemény habbá a 2 csomag habfixálóval ízlés szerint édesítve.
A zselatint langyos vízzel öntsük fel, keverjük simára, majd melegítsük össze.
Tegyük félre hűlni, majd keverjük hozzá a felvert habtejszínhez.

Kávés zselé
kb 300 ml főzött kávé
30 g étkezési zselatin
150 ml víz
eritrit ízlés szerint

A zselatint langyos vízzel öntsük fel, keverjük simára, majd melegítsük össze.
A kávét ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a zselatint.

Állítsuk össze a sütit: piskóta-kávés pudingos réteg-tejszínes réteg-kávé zselé-holland kakaópor 


Forrás:  https://www.instagram.com/p/Crd-sRJoIn3/

Tamara receptjeit itt tudod követni