Ajánld ismerőseidnek!
RECEPT🧾
~Hozzávalók (30x20 tepsi)
Piskóta🥠
70 g GM zabpehelyliszt
6 db tojás
100 g 0,1-es natúr joghurt
fél cs sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. ( én egy nagyobb tepsit használtam és mikor kihűlt elfeleztem😊)
Tejszínes mascarponés krém🧁
500 g cukormentes mascarpone
400 ml cukormentes habtejszín
2 csomag habfixáló
2 csomag zeró vaníliás cukor
eritrit ízlés szerint (kb 50 g)
1 csomag Express zselatin fix
A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá. Egy külön tálba keverjük ki a mascarponét az eritrittel és a vaníliás cukorral, majd keverjük össze a habtejszínnel.
A legvégén adjuk hozzá a zselatin fixet és keverjük alaposan el.
Amikor a piskóta kihűlt, helyezzük egy forma aljára a felét, kenjük meg a mascarponés krém 3/4-ével, majd tegyük rá a piskóta másik felét és kenjük meg a maradék krémmel.
Kb 160 g málnát mossunk meg alaposan, felezzük el és nyomkodjuk a krémbe kicsit.
Tegyük hűtőbe míg elkészítjük a zselatinon réteget.
2 csomag étkezési zselatint öntsünk fel 200 ml langyos vízzel, majd melegítsük össze.
Amikor kész öntsük hozzá 150 ml cukormentes málnaszörphöz, keverjük össze és tegyük félre hűlni.
Amikor kihűlt öntsük a süti tetejére és tegyük hűtőbe míg teljesen meg nem szilárdul.