Ajánld ismerőseidnek!
🍋 Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!😊
Cukor- és gluténmentes!!!
Hozzávalók (kb. 15x30 cm-es tepsi)
Kekszes réteg🍪
300 g gullon keksz ledarálva
kb 100-150 növényi tej
~ Elkészítés:
Öntsük a kekszet egy keverőtálba, majd apránként adagoljuk a tejet, annyit amíg gyúrható, de nem túl lágy masszát nem kapunk.
Simítsuk/nyomkodjuk bele a formába.
Tegyük hűtőbe, míg elkészítjük a krémet❄️
Krém🍋
500 g 12%-os tejföl
200 ml cukormentes habtejszín
1 habfixáló
kb 1 citrom kifacsart leve
1 zeró vaníliás cukor
eritrit/xylit ízlés szerint
15 g érkezési zselatin
1 dl víz
A zselatint felfőzzük a vízzel, majd félretesszük hűlni.
A habtejszínt ízlés szerint édesítve felverjük a habfixálóval.
A tejfölt, az édesítőt, a vaníliás cukrot és a citrom levét alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a habtejszínt és végül a kihűlt zselatint is.
A kekszes rétegre simítjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Citromos réteg🍋
2 citrom kifacsart leve
édesítő ízlés szerint
kb 1 dl víz (kb 300 ml legyen összesen a citromlé a vízzel együtt)
(Én egy kis citromos kollagént is raktam hozzá a színe miatt, de az kihagyható)
15 g étkezési zselatin
1 dl víz
A zselatint felfőzzük a vízzel, majd félretesszük hűlni.
A citrom levét keverjük el a vízzel és az édesítővel, majd öntsük hozzá a zselatint.
Öntsük a megdermedt tejfölös rétegre és tegyük vissza hűtőbe míg meg szilárdul a teteje is.