Ajánld ismerőseidnek!
RECEPT 🧾
Hozzávalók (kb. 15x30 cm-es tepsi)
Kekszes réteg🍪
300 g gullon keksz ledarálva
20 g holland kakaópor
kb 100-150 ml növényi tej
~ Elkészítés:
Öntsük a kekszet és a holland kakaót egy keverőtálba, majd apránként adagoljuk a tejet, annyit amíg gyúrható, de nem túl lágy masszát nem kapunk.
Simítsuk/nyomkodjuk bele a formába.
Tegyük hűtőbe, míg elkészítjük a krémet❄️
Sós karamelles tápiókás krém
90 g tápióka gyöngy
500 ml növényi/sima tej
80 g @brainmarket_hu sós karamelles mogyorókrém
40 g eritrit
1 csomag Express zselatin fix
A tápióka gyöngyöket áztassuk be a tejbe kb 15 percig, majd adjuk hozzá az édesítőt és főzzünk lassú tűzön sűrű krémet belőle.
Ezután adjuk hozzá a sós karamelles krémet, keverjük alaposan össze, majd tegyük félre hűlni.
Amikor kihűlt keverjük hozzá az Express zselatint és öntsük a kekszes rétegre.
Tegyük vissza a hűtőbe.
Ezután 10 g étkezési zselatint főzzünk fel 70 ml vízzel, tegyük félre hűlni kicsit, majd keverjünk hozzá 150 g sós karamelles krémet és öntsük a tápiókás réteg tetejére.
Tegyük hűtőbe míg teljesen megszilárdul.
Darált dióval megszórva találtam😊😋