Ajánld ismerőseidnek!
Glutén- és cukormentes!
RECEPT🧾
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt
6 db tojás
150 g 0,1-es natúr joghurt
2 ek holland kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. (Én 3 részletben sütöttem ki)
Közben készítsük el a krémet🥛
600 ml növényi/sima tej
70 g kukorica keményítő
1 csomag zeró vaníliás cukor
eritrit/xylit ízlés szerint (én 30-30 g eritrit és xylit keverékét használtam)
A kukorica keményítőt az eritrittel és a vaníliás cukorral keverjük el, majd öntsünk hozzá kis tejet, keverjük csomómentesre és adjuk hozzá a maradék tejet is.
Közepes lángon főzzünk sűrű krémet belőle.
Amikor kész állítsuk össze a sütit: piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-csokimáz
Csokimáz🍫
40 g kókuszolaj
20 g holland kakaópor
3 ek víz
eritrit ízlés szerint
A vizet az édesítővel melegítsük össze, majd adjuk hozzá a kókuszolajat és kevergessük olvadásig, majd adjuk hozzá a kakaóport, keverjük csomómentesre. Addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
Kenjük a kihűlt piskóta tetejére.