Ajánld ismerőseidnek!
Glutén- és cukormentes!
RECEPT🧾
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt
6 db tojás
150 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. ( én egy nagyobb tepsit használtam és mikor kihűlt elfeleztem😊)
Túrós krém🍨
500 g zsírszegény krémtúró
150 g 0,1-es natúr joghurt
1 csomag zeró vaníliás cukor
ízlés szerint vanília aroma
50 g eritrit
1 csomag Express zselatin fix
A zselatin kivételével minden hozzávalót egy robotgép segítségével keverjünk krémesre, majd a végén keverjük hozzá a zselatin fixet is.
A kihűlt piskóta egyik felét kenjük meg a túrós krémmel, majd tegyük rá a piskóta másik felét.
Tegyük hűtőbe, majd vaníliás poreritrittel megszórva találjuk.