2024. május 29., szerda

Kedvenc szelet


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók és elkészítés:
40 dkg lisztet összekeverünk fél tasak sütőporral, adunk hozzá 12 dkg puha margarint, 1 tojást, 12 dkg cukrot és annyi tejfölt, hogy könnyű nyújtást érjünk el.

3 lapot sütünk. (Én egy közepes tepsi hátoldalán sütöttem, nagyon kell figyelni mert hamar túlsül.)


   

Krém:
Fél liter tejet 15 dkg cukorral és 4 ek liszttel sűrű krémmé főzünk majd kihűtjük.
20 dkg vajat 18 dkg porcukorral habosra keverünk.
A két krémet összekeverjük, megfelezzük, egyik felébe mehet 1,5 ek kakaópor.

Csokimáz:
150 g étcsokit 70 g vajjal és 70 ml tejszínnel gőz felett összefőzünk.

Lehet rétegezni:
Lap->barna krém->lap->fehér krém-> lap->csokimáz

Szeletelés előtt tároljuk hűtőben és gyönyörűen lehet szelni, nálam ez elmaradt, nem tudtam szépen felvágni de ennyi baj legyen. 😊

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni