2024. augusztus 29., csütörtök

KÓKUSZTEKERCS:


 

 Print Friendly and PDF
 KÓKUSZTEKERCS:
50 dkg daráltkeksz,15-20 dkg porcukor, 4 ek kakaópor, 3 cs vaníliás cukor, 1 ek baracklekvár, rumaroma, rum ízlés szerint, tej kb 1,5-2 dl, nyújtható legyen.



   

KRÉM:
10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókúszreszelék,
Az összegyúrt kekszet fóliára tegyük kézzel nyomkodjuk négyzet alakra, majd nyújtjuk 2-3 milire és töltjük a krémmel, fóliával csavarjuk szorosra, kókuszba forgatjuk,
(Gesztenyekrémmel is tölthetjük, 25 dkg gesztenyepüré, 12 dkg vaj vagy margari, 10 dkg porcukor, kevés rum vagy aroma)

Forrás:    Károly Körmendi FB