300 ml tej vagy ásványvíz (ásványvízzel puhabb lesz)
1/2 kg liszt
900 g friss gyümölcs (kb. ennyi)
300 g cukor
6 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál olaj
40 g porcukor a szórásra (opcionális)
Íme az elkészítés módja:
Először melegítsd elő a sütőt a megfelelő hőfokra.
Egy tálban válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét. Verd a fehérjéket kemény habbá. Adj hozzá cukrot és verd tovább, amíg kemény habot nem kapsz.
Adj hozzá fokozatosan a sárgájákat, és verj tovább, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Keverd hozzá az olajat és alaposan keverd össze.
Ezután add hozzá a szénsavas vizet vagy tejet és a vaníliás cukrot. Keverd össze alaposan, amíg az összes összetevő jól el nem keveredik. Add hozzá a lisztet, amibe a sütőport is beletetted. Keverd addig, amíg egy homogén, csomómentes masszát nem kapsz.
Olajozd ki és béleld ki sütőpapírral a tepsit. Öntsd bele az alapot a tepsibe. Rakd rá a megmosott és felvágott gyümölcsöket úgy, hogy befedjék az alapot.
Tedd a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd kb. 45 percig, amíg a pite szép aranybarnára sül.
Amikor a pite elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Opcionálisan megszórhatod porcukorral a pite tetejét szebb megjelenésért.
Végül vágd fel szeletekre a pitét, és tálald szeretteiddel