2024. szeptember 30., hétfő

Brownie – a világ legjobb brownie-receptje




 Print Friendly and PDF
 Úgy tartják, a browniet nem könnyű elrontani. De ha a legjobb receptet akarod megtalálni, ha azt akarod, ha tényleg tökéletesre sikerüljön a süti, próbáld ki ezt!

Hozzávalók:
:

140 gr vaj
250 gr cukor
70 gr jó minőségű holland kakaópor
Negyed teáskanálnyi só
Fél teáskanálnyi vaníliakivonat
2 nagy hideg tojás
65 gr liszt Ízlés szerint: 75 gr dió vagy pekándió


   

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160°-ra, helyezd a sütőrácsot a sütő alsó harmadába. Egy körülbelül 20×20 cm-es tepsit bélel ki sütőpapírral úgy, hogy minden oldalán lógjon túl a papír. Keverd össze a cukrot, vajat, kakaót és sót egy közepes méretű hőálló edényben, és állítsd gőzfürdőbe egy éppencsak forrásban lévő vízzel teli edény fölé, amíg meg nem olvad a vaj, és fel nem melegszik rendesen a massza. Tedd félre, és hagyd langyosra hűlni. (A gőzfürdős részt mikróval is kiválthatod!) Egy fakanállal add a masszához a vaníliát, majd keverd hozzá egyesével a tojásokat is. Ha már kellőképpen egynemű, keverd hozzá a lisztet is. Ha szeretnéd dióval vagy magvakkal ízesíteni, azokat is most kell hozzáadnod a tésztához. A tésztált töltsd a tepsibe, 25-35 percig, tűpróbáig süsd. Ahhoz, hogy szépen fel tudd vágni, hagynod kell teljesen kihűlni a browniet.