Ajánld ismerőseidnek!
A barna laphoz: /20×30 cm tepsihez/
2 db tojás
4 ek cukor
2 ek víz
1 ek étolaj
4 ek liszt
1 ek kakaópor
1 kk sütőpor
A fehér tésztához:
3 tojás fehérje
4 ek cukor
7 dkg darabos dió
1 ek étolaj
1 el víz
25 dkg házi,cukrozott magozott meggy
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
A lapok kenéséhez:
70 ml rumos tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
3 ek cukor
3 dl tej
1 vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
Elkészítés:
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A kakaós tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük.
Apránként hozzá keverjük a vizet és az olajt.
A lisztet,sütőport a kakaóval összekeverjük és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével.
Tepsibe tesszük,majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A világos tészta készítés:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük.
Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet,majd az étolajt,vizet apránként adagoljuk hozzá.
Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Krém készítés:
A tojás sárgákat a cukorral,tejjel ,pudingporral elkeverjük simára,majd felfőzzük.
Amikor kihűlt ,a vajjal habosra keverjük.
A barna piskótát tálcára tesszük.
Rumos tej felével egy ecsettel lekenjük.
Rátesszük a krémet.
Befedjük a meggyes .diós lappal.
A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére tesszük.
Jól behűtjük 3-4 órára legalább.
Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm –es hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –