2019. április 8., hétfő

Meleg hájas


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
1 bögre /3dl /tej,
5 dkg élesztő,
1 ek. cukor,
1 tk.só,
0,5 dl fehérbor,
kb 50 dkg liszt,
kb.20 dkg háj

A hozzávalókból lágy kelt tésztát készítünk a szokott módon. Duplájára kelesztjük,lisztezett deszkára borítjuk,kézzel téglalap alakúra igazítjuk.

A hájat tálba tesszük és mikróban "kenőcsösre" melegítjük. Harmadrészét a hájnak rákenjük a tesztára,majd hajtogatjuk:balról jobbra,majd ráhajtjuk jobbról balra. Lentről fel,majd fentről le hajtjuk. A lényeg,hogy mindig ugyanabba az irányba. 20 percet letakarva pihentetjük,majd 2x megismételjük még a kenést,hajtogatást.
Kinyújtjuk fél cm vastagra,majd felvágjuk téglalap alakúra,töltjük szilvalekvárral és félbe hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,felvert tojással kenjük,200° -on szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórjuk. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is