2019. április 8., hétfő

Mákos,narancszselés fantázia kocka


Ajánld ismerőseidnek!






Mákos,narancszselés fantázia kocka
Hozzávalók 18×27 cm-es formához
2 db tojás
10 dkg porcukor
80 ml víz
10 dkg finomliszt
10 dkg darált mák
6 gramm sütőpor
1 vaníliás cukor

A krémhez:
3 dl natúr joghurt
1 dl tej
60 gramm vaníliás pudingpor
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
10 dkg vaj

A tetejére:
90 gramm narancsízű gyümölcskocsonya
3 dl víz




Elkészítés:
A mákos piskóta készítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
Hozzá adjuk a vizet is.
A lisztet,mákot,sütőport elvegyítjük és az előzőkhöz keverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük,a masszát bele simítjuk.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

A krém készítés:
A joghurtot,tejet,cukrokat a pudinggal simára keverjük és sűrűre felfőzzük.
Amikor kihűlt a vajjal kihabosítjuk.
Nagyon finom,üde krémet kapunk.
A kihűlt mákos piskótára simítjuk a krémet.
A gyümölcskocsonyát a vízzel felforraljuk állandó keverés mellett,amikor kezd hűlni,a krémre öntjük.
A krém közepétől kifelé haladva öntjük rá.
Hamar megköt.
Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kis adag,8 nagy kocka jött ki belőle.
Érdemes duplázni a nagyobb családoknál. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is