2019. június 26., szerda

Házi jégkrém


Ajánld ismerőseidnek!





3 db tojás
10 dkg porcukor
2 csg vaníliás cukor
5 dl tejszín
4 ek cukrozott kakaó
10 dkg erdei gyümölcs(de el is maradhat)




Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos cukros masszát.
Egy 7/11/36 cm méretű kalács formát folpackal kibéleljük úgy,hogy az oldalán túl lógjon.
Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját.
Ráöntjük a fele krémet,megszórjuk cukrozott kakaóval.
Majd a másik fele krémmel befedjük.
Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére,majd kakaóval megszórtam.
Egy éjszakára a fagyasztóba tettem.
Ezután egy tálcára borítottam és máris fogyaszthatjuk.
2 literes kalácsforma teljesen tele van vele.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is