Ajánld ismerőseidnek!
Tészta :
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor
1 tojás sárgája
3 ek cukrozatlan kakaópor
Krém :
50 dkg tehéntúró
20 dkg cukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
1 ek búzadara
A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
A tojás fehérjét félreteszem a töltelékhez.
A kész tésztát megfelezem, külön - külön becsomagolom, fagyasztóba rakom 1/2 órára.
Közben elkészítem a túrós krémet.
A túrót összetöröm, elkeverem a cukrokkal, citromhéjjal, a tojások sárgájával, búzadarával. A tojások fehérjéhez adom a tésztából kimaradt 1 fehérjét és kemény habbá verem. Beleforgatom a túróba.
Egy 22x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, belereszelem a tészta egyik felét. Ráöntöm a tölteléket és a tészta másik felével, szintén reszelve befedem.
Lassan, kb 160 fokon sütöm, előmelegített sütőben.
Legalább 1 óráig sül.