Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
6 ek. porcukor
6 ek. liszt
12 gr sütőpor
A krémhez:
2 csg. eperízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
20 dkg eper
15 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
3 dl tej
1 csg tejszínes pudingpor
3 ek cukor
2 dll Meggle cukrászhab
Eper szemek,csoki lapocskák,áfonyás csokoládé drazsé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
1 nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral,a piskóta masszát 2 részben megsütjük.
Tehát 2 részre osztjuk és külön megsütjük.
A kihűlt piskótákat a rövidebb felénél indulva hosszában elvágjuk,így lesz 6 csík lapunk.
A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük,majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra . a megmosott,apróbbra vágott epret hozzá keverjük szép óvatosan és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük.
Olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.
A sütemény oldalát is lekenjük a krémmel.
A díszítéshez a pudingport a cukorral ,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínt apránként a pudinghoz keverjük és jól kihabosítjuk.
A sütemény oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Díszítjük a felsorolt hozzávalókkal vagy tetszés szerint. –