2019. június 3., hétfő

Vienetta sütemény eperrel,csokival


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek. porcukor
6 ek. liszt
12 gr sütőpor

A krémhez:

2 csg. eperízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
20 dkg eper
15 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
3 dl tej
1 csg tejszínes pudingpor
3 ek cukor
2 dll Meggle cukrászhab
Eper szemek,csoki lapocskák,áfonyás csokoládé drazsé





Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
1 nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral,a piskóta masszát 2 részben megsütjük.
Tehát 2 részre osztjuk és külön megsütjük.
A kihűlt piskótákat a rövidebb felénél indulva hosszában elvágjuk,így lesz 6 csík lapunk.

A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük,majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra . a megmosott,apróbbra vágott epret hozzá keverjük szép óvatosan és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük.
Olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.
A sütemény oldalát is lekenjük a krémmel.
A díszítéshez a pudingport a cukorral ,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tejszínt apránként a pudinghoz keverjük és jól kihabosítjuk.
A sütemény oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Díszítjük a felsorolt hozzávalókkal vagy tetszés szerint. –

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is