2019. július 8., hétfő

Csörögefánk



 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók

25 dkg finomliszt 

150 ml tejföl 
2 dkg porcukor 
5 dkg vaj 
3 tojássárgája 
pici só 
1 késhegynyi sütőpor 

A tálaláshoz:
Vaníliás porcukor ízlés szerint
Házi baracklekvár ízlés szerint
   

elkészítés:
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. 
10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. 
Formázzuk meg (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon) 
Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk! 
Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!