Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
25 adag
Tészta: fehér 2x
4 tojás
4 ek kristály cukor
2 ek rum
4 ek rétes liszt
1 tk sütőpor
csipet szóda bikarbóna
tészta: kakaós
5 db tojás
5 ek kristály cukor
2 ek rum
5 ek rétes liszt
1 tk sütőpor
csipet szódabikarbóna
krém:
250 ml tej
2 vanília cukor
350 g tört dió
250 ml tej
2 cs vanília pudingpor
250 g vaj
100 g porcukor
3 ek diólikőr
a tetejére: csokimáz
200 g fehér csoki
1/2 tábla tejcsoki
díszítés nem szükséges:
300 ml tejszínhab
8 ek baracklekvár a lap kenéshez
Elkészítés
60 perc.
A fehér tésztához a tojást cukorral kihabosítom.
A lisztet,szódát és a sütőport összekeverem és bele szitálom az alaphoz, óvatosan beleforgatom.
A tepsit sütőpapírral bélelem, tésztát beleöntöm, elsimítom.
Még sült az első lap, elkészítem a másik tésztát is.A sütőt 180 C melegítem ki és sült minden lap 10 perc. majd hagyom hűlni a rácson. Elkészítem a kakaós lapot is ugyan úgy mint a fehéret, csak beleforgatom a kakót is
..még hűlt a lap, elkészítem a krémet.A 250 ml tejben elkeverem a vanília cukrot és felteszem forrni.
Mikor forr, hozzá adom a tört diót és kicsit forralom.A másik 250 ml tejben elkeverem a pudingokat és hozzá keverem a forró diós masszához, majd sűrőre főzöm, azonnal belerakom a edényt hűlni hideg vízbe és még egyszer cserélek hideg vizet
..a vajat porcukorral hikabosítom, hozzá kanalazom a kihűlt diós pudingos massát és kihabosítom, utoljára hozzá keverem a dióslikőrt is. A krémet 2 részre osztom és hűtőbe helyezem dermedni. Az első lapot tálcára helyezem, megkenem baracklekvárral és rákenem a fele krémet
..ráteszem a kakaós lapot, és lekenem lekvárral és a krém másik felével.
Befedem a utolsó fehér lappal és hűtőbe rakom dermedni.
Mikor megdermedt, letakarom sütőpapírral, vágódeszkával és lenyomatom 3 kg cukorral, így hagyom a hűtőben másnapig
..másnap elkészítem a csokimázt, leöntöm a sütit és ismét berakom a hűtőbe. Majd szeletelem forró vizes késsel, és díszítem a tetejét tejszínhabbal. Jó étvágyat kívánok hozzá