Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1,5 dkg friss élesztő
2 db tojás
1 kk só
2,5-3 dl tej
2 tk olvasztott vaj
a körlap lekenéséhez:
8 dkg /kb /puha vaj
A kiflik lekenéséhez:
1 tojás felverve
1 fél csipet só
Szezámmag,köménymag tetszés szerint
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk,összekeverjük a sóval
Az élesztőt enyhén cukros tejben felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a liszthez,a tojást is bele ütjük.
Langyos tejjel szép puha tésztát dagasztunk.
Utolján az olvasztott vajjal szép hólyagosra kidagasztjuk.
Két cipót formázunk belőle.
Konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.
Szemmel láthatóan duplájára fog kelni.
Ezután kör alakban jó vékonyra kinyújtjuk.
Puha vajjal lekenjük.
8 cikkre vágjuk.
Feltekerjük és vajjal kent tepsire sorakoztatjuk.
Felvert sós tojással lekenjük. Ízlés szerint magvakkal megszórjuk.
A másik cipónál is így járunk el.
190 fokra melegített sütőben jó roppanósra sütjük. Kb 20 perc.
Jó étvágyat kívánok hozzá!