2019. augusztus 22., csütörtök

Túrós batyu


Ajánld ismerőseidnek!





60 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg olvadt vaj
Csipet só
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
4 dkg élesztő
3 dl tej+ 2 ek cukor
Töltelék:
50 dkg túró
kb 6 ek cukor
1 vaníliás cukor
Citromhéj
2 tojássárgája+felvert habja
Mazsolát is lehet bele tenni, nekem most nem volt itthon
 :




Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen,kelesztő tálba téve,fedelével lezárva duplájára kelesszük.

Közben készítsük el a tölteléket : a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra és vágjuk kb. 8×8 cm -es négyzetekre. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.

Hagyjuk őket még kelni, kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 20-30 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is