Ajánld ismerőseidnek!
A tészta hozzávalói:
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 mk. cukor
kevés tej
1 db citrom reszelt héja
3 db tojássárgája
A tészta lekenéséhez:
baracklekvár
A töltelékhez:
3 db tojásfehérje kemény habja
20 dkg cukor
8 dkg darált dió
8 dkg darált mák
8 dkg kókuszreszelék
1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk
A lisztet a margarinnal,a tojássárgájával ,reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk.
3 db cipóra osztjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőzsírpapírral vagy kivajazunk.
A tészta cipókat egyenként kinyújtjuk /18×34 cm-re) és lekvárral megkenjük,meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk,a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé,kb 6 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük .
A habot 3 részre osztjuk.
Egy részbe kókuszt,a másikba mákot,a harmadikba diót forgatunk.
A szabadon maradt rész betöltjük.
190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintjük és szeleteljük.
33 szelet van belőle.