2019. szeptember 9., hétfő

Mézes francia krémes, kellemes meglepetés lett, mert finomabb, mint vártam!


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók
Tészta:

10 dkg porcukor,
1 db tojás,
1 db tojássárgája,
5 dkg margarin,
1 ek méz,
1 kk szódabikarbóna,
30 dkg liszt.
Krém:

8 dl tej,
2 cs vaníliás pudingpor,
2 ek liszt,
2 db tojássárgája,
1 cs vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
10 dkg vaj.
Hab:

5 dl tejszín vagy hulala.
Máz:

6 dkg tejbevonó,
10 dkg fehér csoki,
2 ek étolaj.





Elkészítés
A porcukrot az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett felolvasztjuk, majd a liszttel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, 25×35 cm- es sütőpapíron kinyújtjuk, majd 180 fokon 6-8 percig sütjük tepsi hátulján a lapokat.

A csokikat gőz felett felolvasztjuk, az egyik lapra rákenjük a csoki mázat. Mielőtt megszilárdul a csoki, bejelöljük és felkockázzuk, ez lesz majd a süti teteje.

A krémhez a pudingokat, a lisztet, a tojássárgákat a vaniliás cukrot kevés tejben elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.

Összeállítjuk a sütit, az alsó mézes lapra rákenjük a krémet, a tejszínhabot rásimítjuk majd rárakjuk a felkockázott csokis tésztákat.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, amíg megpuhulnak a lapok.

Pakainé Hegedűs Andrea receptje!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is