2019. szeptember 9., hétfő

Valami finom édességre vágytunk, ekkor eszembe jutott milyen rég ettünk Zserbót!


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók
40 dkg liszt,
1 csipet sütőpor,
20 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
1 dl tej + 1 kockacukor,
1 dkg élesztő,
2 db tojás,
csipet só,
20 dkg darált dió,
20 dkg kristály cukor,
40 dkg sárgabarack lekvár.
Tetejére:

15 dkg étcsoki + 1,5 ek étolaj.


Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk.

A lisztet összemorzsoljuk a zsírral,hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót a tojásokat és a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk.

Három részre osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk. Sütőpapíros, 20×30 cm-es tepsibe símítjuk az alsó tésztát, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukrozott darált dió felével. Rásimítjuk a következő kinyújtott tésztát,újra megkenjük lekvárral majd a cukros dió másik felével megszórjuk, a harmadik tésztával beborítjuk. 40 percig pihentetjük. Utána megszurkáljuk villával, majd 180 fokos sütőben, 40 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt bevonjuk a tetejét étcsokival.

Pakainé Hegedűs Andrea receptje!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is