2019. október 19., szombat

Méteres kalács szelet



Ajánld ismerőseidnek!





  Sárga lap:
4 tojás
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl meleg víz
1/2 csomag sütőpor
Barna lap:
4 tojás
22 dkg liszt
3 dkg kakaópor
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl meleg víz
1/2 csomag sütőpor
Krém:
3 csomag puncs ízű pudingpor
9 dl tej
20 dkg porcukor
35 dkg vaj/margarin
Tetejére:
20 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj





A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 °C-on, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból. A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk. A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.
Barnalap – krém – sárgalap – krém – barnalap – krém – sárgalap.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is